Sandra

Vanaf 1996 kwam ik regelmatig in de vroege ochtenduren in een Thaise tempel op Phuket. Ik wist niets van het boeddhisme, maar voelde wel een diepe verbondenheid met het tempelleven waar ik getuigen van mocht zijn. Het boeddhistisch zaadje ontkiemde…
In 2005 ontmoette ik eerw. Baldwin tijdens een lezing en voelde ik direct dat het Zenboeddhisme dat wat ik het Theravada boeddhisme miste, beantwoorde, namelijk dat boeddhisme meer is dan uitsluitend devotie.

Ik had al vrij snel het gevoel dat naast zitmeditatie het belangrijk is om ook te werken aan een gezond en ontspannen lichaam. In 2008 kwam de mogelijkheid om Qigong, en een paar jaar later Taijiquan te gaan beoefenen en ontdekte ik hoe deze Chinese bewegingsleren de zenbeoefening ondersteunen en versterken.

In 2016 ging ik verhuizen en kwam er de mogelijkheid om thuis een kleine zendo in te richten waar ik begon met de Meditatiegroep Eefde. Ik ben dankbaar dat ik hier bezoekers de gelegenheid mag bieden om kennis te maken met de Zenbeoefening en dat ik een stukje met hun mee mag lopen op dit mooie pad. Daarnaast begeleid ik in De Dharmatoevlucht de Qigong- en meditatieochtend waarin eenvoudige bewegingen je uitnodigen tot verstilling in jezelf en de éénheid met alles.

____________________________________________________

eerw. meester Baldwin Schreurs

Baldwin Schreurs

Ik ben de leraar in de tempel De Dharmatoevlucht in Apeldoorn en begeleid veel van de meditatie-activiteiten daar. Ook geef ik lezingen en uitleg en ben ik beschikbaar voor een persoonlijk gesprek. Ik ben opgegroeid in Maastricht en heb tropische bosbouw en bodemkunde gestudeerd aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen.

In 1990 werd ik in het zenklooster Throssel Hole Buddhist Abbey in Noord-Engeland tot boeddhistische monnik gewijd en ontving vijf jaar later de Dharmatransmissie van mijn meester, eerw. Daishin Morgan, abt van het klooster. In 1998 werd ik door de Orde benoemd tot Dharmaleraar. Sinds begin januari 2005 woon en werk ik in de Dharmatoevlucht en bezoek ik elke laatste donderdag van de maand de meditatiegroep in Eefde. Daarnaast begeleid ik de maandelijkse meditatiebijeenkomsten van de Groningse en Utrechtse meditatiegroep.

____________________________________________________