Dit jaar organiseren we graag weer een 4-daagse retraite op een heerlijke locatie nabij Zaltbommel. Deze retraite zal plaatsvinden in het Pinksterweekend 2018 (18 t/m 21 mei 2018).

Wat kunt u tijdens een 4-daagse retraite verwachten?
– Zenbeoefening zoals u die gewend bent met zazen, loopmeditatie en ceremonies>
– Toespraken van eerw. Baldwin en eerw. Hakuun (onder voorbehoud)
– Qigong oefeningen (vrijwillige deelname)
– Heerlijke, biologische, vegetarische maaltijden
– Een mooi wandelgebied door de Uiterwaarden van de Waal
– Mogelijkheid tot verdiepen van je zen-beoefening doordat u 4 dagen de aandacht voor uzelf kan hebben en u het dagelijks leven even helemaal los mag laten.

Het doel van de retraite is om te ontspannen en stil te worden, de meditatie te verdiepen en ons inzicht in wie we zijn en de boeddhistische beoefening te verdiepen. Daarom zal een groot deel van de retraite in stilte worden gehouden. We vragen de deelnemers dan ook om sociale interactie te beperken tot de daarvoor ingeplande tijden zodat ieder de kans krijgt om innerlijk te ontspannen en te verstillen. Het centrum wordt omgeven door een grote tuin en ligt dicht bij een natuurreservaat en biedt daardoor zelf ook veel gelegenheid voor verstilling.

Voor wie?
Deze retraite is geschikt voor zowel beginnende- als gevorderde Sanghaleden. De enige voorwaarde die we stellen is dat u een introductie heeft gevolgd bij de Dharmatoevlucht of één van de meditatiegroepen in Groningen, Utrecht of Eefde of de Wolk en Water hermitage.

Heeft u (zen)meditatie ervaring maar bent u nog niet bekend met onze Sangha? Neem dan contact met mij op om de mogelijkheid te bespreken voor deelname.

Datum Pinksterweekend:
Aankomst 18 mei 2018 tussen 11:00 tot 12:00 uur
Vertrek 21 mei 2018 tussen 14:15 en 15:00 uur.

Kosten:
De kosten van de retraite zijn 229 euro en vergoedt de kosten van de overnachtingen en de vegetarische maaltijden (overnachting is in tweepersoonskamers; een enkeling in een éénpersoons- of driepersoonskamer).
Een extra gift wordt op prijs gesteld om de kosten van eerw. Baldwin en eerw. Hakuun te vergoeden en het mogelijk te maken om voor deelnemers met een kleine beurs ook mee te doen.

Locatie:
De Hurnse Gaper
Jannestraat 1
5327 KR Hurwenen
website
routebeschrijving

Contact persoon voor- en tijdens de retraite: Sandra 

*deze gegevens zijn noodzakelijk om het formulier te kunnen verzenden.